Obie palarnie kawy palimy w naszej palarni kawy w stopniu średnim, aby znaleźć idealny balans między smakami karmelu, gorzkiej czekolady z bardzo delikatną kwasowością

Miłośnik kawy espresso może nie docenić uroki kawy po turecku, a także entuzjaści mocnych ziemistych indyjskich kaw nie padną z wrażenia po zasmakowaniu etiopskich przysmaków. Doskonale znamy się na wypalaniu kawy i blendowaniu. Chciałbyś otworzyć własną palarnie, bądź zająć się sprzedażą kawy ale nie jesteś pewien czy to dobry pomysł? Obie palarnie kawy palimy w naszej palarni kawy w stopniu średnim, aby znaleźć idealny balans między smakami karmelu, gorzkiej czekolady z bardzo delikatną kwasowością. Czy picie kawy powoduje zaburzenia snu? Spędziłam miłe popołudnie delektując się kilkoma rodzajami kawy i słuchając opowieści o sposobach jej parzenia i procesie wypalania. Staramy się wybierać kawy z konkretnym pochodzeniem, od dostawców, którzy gwarantują godziwe wynagrodzenie dla farmerów za ich ciężką pracę i ich starania na rzecz poprawy jakości uprawianej kawy. Nasze jasno palone kawy zachwycą Cię swoją delikatnością oraz pełnią smaku. Staramy się aby wszystkie dostępne u nas kawy miały konkretne pochodzenie, również te ze średniej półki. Dzięki ponad 7 lat prowadzenia palarni kawy zebraliśmy doświadczenie dzięki któremu wiemy jak należy palić kawę, aby wydobyć z niej pełnię słodyczy, owocowości. Zapisz się do newslettera i odbierz 20 zł na kawy i herbaty. Jesteśmy specjalistami w dziedzinie kawy i prowadzimy odpowiedzialny biznes z poszanowaniem zasad współpracy oraz środowiska. CoffeeRoasters – palarnia kawy – jest nowatorską inicjatywą na polskim rynku kawowym. Jeżeli jeszcze nie macie ulubionego rodzaju kawy - być może dzięki pasjonującej wycieczce, połączonej z degustacją, odkryjecie swój ulubiony smak. Jak winiarze, wielbiciele piwa lub smakosze, także miłośnicy kawy idą za smakiem przygody. Jeśli kofeina w ziarnach kawy zabiera mniej miejsca, więcej zostaje dla innych substancji, na przykład, nienasyconych kwasów tłuszczowych lub olejów lipidowych. Mamy nadzieję, że nasi Klienci będą się rozwijać razem z nami, wspólnie, dla poprawy jakości kawy podawanej w każdym możliwym miejscu. Głęboki smak oraz intensywny aromat kawy trudno uzyskać nie posiadając pod ręką dobrego młynka, a jego odpowiedni wybór może stać się świetną inwestycją na długie lata. Mielenie kawy to bardzo ważna czynność i łatwo się przy tym pomylić. Dzięki temu nasze kawy i mieszanki charakteryzują się wysoką jakością oraz bardzo dużą powtarzalnością To gwarantuje zawsze pozytywne przełożenie na końcowy efekt w Waszych filiżankach. Dysponujemy dwoma 2,5 kilowymi palarkami i wypalamy kawy praktycznie na zamówienie, dzięki czemu kawy nie leżakują u nas na półkach zazwyczaj dłużej niż tydzień.